Kippenlevertjes

Door Bert Wagenvoort

Voor dit soort gerechten koop ik vaak mijn producten bij de toko of op de markt. Ik zit dan niet vast aan grote verpakkingen waarvan ik dan maar de helft nodig heb. Voor dit gerecht (2 personen) gebruik ik:

  • 4 ons kippenlevertjes
  • Een handvol champignons
  • Een handvol taugé
  • 3 delen bosui
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 1 duim gember

Als kruiden:

  • 2 theelepels sambal
  • Kerrie
  • Kikoman sojasaus (rode dop)
  • Zout
  • Peper

En je hebt nodig een Hapjespan of Koekenpan.

Bak de gesneden champignons, gember en paprika in kerrie en sojasaus. Wanneer klaar doe ik ze in de hapjespan die ik op de kleine pit heb staan. Dan bak ik de kippenlevertjes in 8-10 minuten kruiden met peper en zout. Ook toevoegen aan de hapjespan. Aan het einde de taugé en de bosui toevoegen. De sambal erdoor roeren en klaar.

Maar zoals bij alle recepten…….geef er vooral je eigen draai aan, Bert.