Podcast over COVID-19

Leefstijl en COVID-19

We lezen dat obesitas en bijkomende chronische aandoeningen samen met een ongezonde leefstijl negatieve gevolgen voor ons immuunsysteem kan hebben. Daarbij kan het ook het risico op ernstige infectieziekten veroorzaken. Maar hoe werkt dat dan? Wat leren we van bestaand wetenschappelijk onderzoek en welke implicaties heeft dat voor de praktijk? In deze podcast staan Prof. dr. Liesbeth van Rossum en Prof. dr. Hanno Pijl stil bij de wetenschappelijke onderbouwing hiervan. En gaan ze hierover in gesprek.

Ook praten ze over hun onlangs uitgebrachte paper, dat ingaat op de impact van obesitas en leefstijl(geneeskunde) op het immuunsysteem. Kortom, een heel boeiende aflevering voor mensen die echt de verdieping opzoeken!

Verband tussen leefstijl en immuunsysteem

Onlangs stuurde het Partnerschap Overgewicht Nederland samen met Arts&Leefstijl en Lifestyle4Health, met de steun van 70 artsen, wetenschappers en opinieleiders, een brief naar de drie bewindslieden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In de brief pleit het partnerschap ervoor om de kennis van Nederlanders te vergroten over het positieve effect van een gezonde leefstijl op het immuunsysteem. Via de website www.leefstijlencorona.nl vragen zij, samen met Partnerschap Overgewicht Nederland en Lifestyle4Health, aandacht hiervoor.

Klik hier om naar deze podcast te luisteren