Lauwwarme salade met kippendij, ontbijtspek en walnoten

Een recept van Cora Hoskens

Koude ingrediënten:

50 g walnoten en/of pijnboompitten
2 of 3 soorten sla (bijv. ijsberg-/veld-/rucolasla)
1-2 stengels bosui
1/4 – 1/2 komkommer
Dressing 1 (zuivelvrij):

3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl mosterd
1-2 teentje knoflook, geperst
peper en zout

Dressing 2 (niet zuivelvrij):

  • 5 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • citroensap, naar smaak
  • gerookte paprika, kerrie, Italiaanse kruiden
  • verse peper en Himalayazout

Warme ingrediënten:

  • 150 g ontbijtspek
  • ±400 g kippendijfilet
  • kipkruiden, Italiaanse kruiden, gerookte paprika
  • peper en Himalayazout
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1-2 tenen knoflook

Begin met het bereiden van het koude deel van de salade.

Rooster de walnoten of pijnboompitten in een droge koekenpan. Hou het goed in de gaten, want noten en pitten kunnen snel verbranden.

Snij of scheur de sla, indien nodig. Verdeel over borden. Snij de
bosui en de komkommer en verdeel ze over de sla.

Maak de dressing(s) naar keuze door alle ingrediënten goed te mengen. Hou apart.

Bereid dan het warme deel van de salade. Bak de spekjes in een braadpannetje tot ze knapperig zijn. Snij ondertussen de kippendijfilets in stukjes en masseer de kruiden erin. Snijd de ui en paprika in stukjes of repen en de champignons in stukjes.

Hak de knoflook fijn. Haal de spekjes uit de pan. Bak de kippendijstukjes in een deel van het spekvet. Voeg als de kip bruin en half gaar is, de ui en paprikarepen toe en daarna de champignons. Bak alles mooi bruin.

Schep de warme ingrediënten zonder het vocht op de sla. Serveer met warme ontbijtspek en dressing.

Dit is een recept van Cora Hoskens. We mochten dit met haar toestemming gebruiken. Op haar website staan nog meer geweldige recepten.
https://ketoenzo.nl