Mascarpone-schuim-pannenkoekjes met kaas

Mascarpone-schuim-pannenkoekjes met kaas

Recept van Cora Hoskens

INGREDIËNTEN

  • 3 eieren
  • 125 g mascarpone
  • Himalayzout en verse peper
  • kruiden naar smaak (ik gebruikte rode curry kruiden, bombay kerrie, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder)
  • kokosvet
  • kaas

STAPPEN
Splits de eieren. Doe de eigelen in één kom en de eiwitten in een andere kom. Zorg dat er geen spoortje eigeel bij het eiwit komt, anders krijg je het niet stijfgeklopt.

Tip: breek de eieren één voor één boven een apart kommetje. Laat het eiwit in het kommetje vallen en doe het daarna pas bij de rest van de eiwitten.
Klop de eigelen, mascarpone en kruiden een aantal minuten tot een luchtig geheel.
Klop met schone gardes het eiwit met wat Himalayazout en peper schuimig. Blijf kloppen tot het helemaal stijf is.
Schep nu met een spatel het eiwit op het eigeel.
Schep het daarna voorzichtig, met grote slagen door elkaar. Stop wanneer het voldoende gemengd is, anders verliest het eiwitschuim z’n stevigheid.
Smelt wat kokosvet in de pan en bak de pannenkoekjes in kleine hoopjes.
Leg er een plakje of wat geraspte kaas op voordat je ze omdraait. Bak beide kanten bruin. Smakelijk!
NOTITIES
Voor 1-2 personen.
Ook lekker met kaneel. Laat dan de andere kruiden en de kaas weg. Bak eventueel wat schijfjes zacht gebakken appel mee (oranje lijst A) of eet er dan wat bosvruchten of aardbeitjes bij (oranje lijst A).